Tabara Rock
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tabara Rock


 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» benefits of fishoil
Contraceptia EmptyJoi Aug 04, 2011 3:11 am Scris de Vizitator

» Simone Ohio State Medicine
Contraceptia EmptyMier Aug 03, 2011 7:23 pm Scris de Vizitator

» what benefits does fish oil have
Contraceptia EmptyMar Aug 02, 2011 10:22 am Scris de Vizitator

» ver casino online
Contraceptia EmptyMar Aug 02, 2011 8:07 am Scris de Vizitator

» медицинская гинекология
Contraceptia EmptyLun Aug 01, 2011 3:56 am Scris de Vizitator

» Angel Paralisis Veterinary Medicine
Contraceptia EmptyDum Iul 31, 2011 2:48 pm Scris de Vizitator

» hydayScepaySS
Contraceptia EmptySam Iul 30, 2011 3:55 pm Scris de Vizitator

» Alle bijzondere dingen in de zaanstreek
Contraceptia EmptySam Iul 30, 2011 12:37 pm Scris de Vizitator

» Продвижение неизбежно
Contraceptia EmptyVin Iul 29, 2011 11:22 am Scris de Vizitator

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Top postatori
Biencutza
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
Bellatrixa
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
andreea
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
ו їηgεя ♥ pїтї©×•
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
Maria .
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
Miha
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
!!!
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
" •°Dalia°• "
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
denissa
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
Alexa
Contraceptia Vote_lcapContraceptia Voting_barContraceptia Vote_rcap 
Sondaj
Forum

 

 Contraceptia

In jos 
AutorMesaj
Biencutza
♥Admin Bianca♥
Biencutza


Numarul mesajelor : 7581
Data de inscriere : 02/09/2009
Varsta : 28
Localizare : Camp Rock

Contraceptia Empty
MesajSubiect: Contraceptia   Contraceptia EmptyMar Iun 29, 2010 7:43 pm

Calendarul - metoda de contraceptie traditionala


Poate ca n-o sa-ti vina sa crezi, dar dintre cele 28 de zile ale cicluluimenstrual, doar intr-o zi poti sa concepi un copil. Este important sa stiicat mai exact care este acea zi! Daca iti planuiesti sa ramai insarcinata,dar si daca nu te atrage aceasta perspetiva, trebuie sa stii momentelein care se poate intampla asta.

Durata ciclului menstrual este in medie de 28 de zile, dar variaza dela femeie la femeie, intre 23 si 35 de zile. Chiar si pentru aceeasipersoana, rareori se intampla ca durata ciclurilor menstruale sa fieidentica in fiecare luna. In functie de organismul tau, intr-un an dezile pot aparea variatii de la una la sapte-opt zile, sau chiar mai mult.

Daca ai un ciclu regulat, "ceas", este foarte usor sa calculezi zilele derisc maxim, prin metoda calendarului. Sa zicem ca in fiecare luna ciclultau dureaza 27 de zile. Ceea ce se stie relativ sigur despre ciclulmenstrual este ca din ziua ovulatiei pana la aparitia menstruatiei treccam 14 zile.

Deci, in cazul tau, cu 27 de zile lungime a ciclului, ovulatia are loccam in ziua a 13-a (13 + 14 = 27). In aceasta situatie, zilele riscantesunt intre ziua a 8-a si ziua a 15-a (4-5 zile inainte de ovulatie si1-2 zile dupa ovulatie).

De ce 4-5 zile inainte? Pentru ca spermatozoizii pot trai in corpultau pana la 4-5 zile. Si daca inainte de ovulatie cu 4 zile ai avut uncontact sexual neprotejat, este posibil ca unul dintre spermatozoizi safi ramas in viata si sa fecundeze ovulul in momentul in care acesta esteeliberat din ovar.

De ce 1-2 zile dupa ovulatie? Pentru ca ovulul traieste 24 de ore,timp in care orice contact sexual poate duce la o sarcina.

Ce faci insa daca ciclul tau menstrual are durata diferita de la lunala luna? Acum este mai dificil, pentru ca in momentul in care iti vinemenstruatia nu ai cum sa stii care va fi durata ciclului menstrual cetocmai incepe. Daca s-ar putea sti de la inceput acest lucru, ar fifoarte usor sa stabilesti care sunt zilele de risc maxim, dupa cum amvazut mai sus.

Dar si asa exista o solutie: timp de minim sase luni de zile urmareste sinoteaza pe un calendar zilele cand iti vine menstruatia si vezi apoi catdureaza ciclurile tale menstruale. Sa zicem ca, in sase luni, cel mai lungciclu a fost de 30 de zile, si cel mai scurt de 26 de zile. Inseamna caovulatia s-a intamplat intre zilele a 12-a (pentru ciclul de 26 de zile)si a 16-a (pentru ciclul de 30 de zile).

Cand iti vine menstruatia, este probabil ca ciclul tau sa aiba intre 26-30de zile, dar nu ai cum sa stii la inceput cat va dura. De aceea va trebuisa nu ai contacte sexuale intre ziua a 7-a (scadem 4-5 zile din ziuaovulatiei ciclului celui mai scurt - ziua 12 din ciclul de 26 de zile incazul nostru) si ziua a 18-a (adaugam 1-2 zile la ziua ovulatiei cicluluicelui mai lung - ziua 16 din ciclul de 30 de zile in cazul nostru).

Atentie! Trebuie sa iti urmaresti si sa iti notezi atent in continuarezilele in care iti vine menstruatia, si sa vezi cat dureaza cicluriletale menstruale. Este posibil ca un ciclu sa fie mai lung de 30 de zilesau mai scurt de 26 de zile, si atunci va trebui sa recalculezi perioadade risc, evident crescand numarul de zile de abstinenta.

Nu uita ca aceasta este o metoda de contraceptie traditionala, cu oeficienta redusa comparativ cu metodele moderne de prevenire a sarcinii!
Sus In jos
https://tabararock.forumgratuit.ro
Biencutza
♥Admin Bianca♥
Biencutza


Numarul mesajelor : 7581
Data de inscriere : 02/09/2009
Varsta : 28
Localizare : Camp Rock

Contraceptia Empty
MesajSubiect: Re: Contraceptia   Contraceptia EmptyMar Iun 29, 2010 7:43 pm

Din fericire, in prezent exista o gama variata si accesibila de metode contraceptive. Poti face orice alegere, dar... esti sigura ca este alegerea corecta? Citeste mai multe despre contraceptie si afla care este metoda potrivita pentru tine.

Conform celui mai recent Studiu al Sanatatii Reproducerii, realizat in anul 2004 de Ministerul Sanatatii, 24% dintre femeile din Romania folosesc metode traditionale de contraceptie, metode naturale precum coitul intrerupt (ejacularea in afara vaginului) sau metoda calendarului.

La acea data, aproape jumatate dintre femeile din Romania (42%) nu foloseau nici o metoda contraceptiva in mod curent. La femeile aflate in cuplu, proportia utilizarii metodelor traditionale este chiar mai mare: 32.2%.

Cea mai utilizata metoda contraceptiva la femeile in cuplu este coitul intrerupt: 25.5%. De asemenea, 6,6% dintre femeile au declarat ca utilizeaza calendarul si alte metode traditionale. In comparatie, doar 14% dintre femeile in cuplu folosesc pilula si 12%, prezervativul.

Aceste date sunt ingrijoratoare, in masura in care eficienta metodelor naturale de contraceptie este foarte scazuta, existand un risc major de aparitie a sarcinilor nedorite.

De asemenea, utilizarea anumitor metode moderne de contraceptie, precum pilulele combinate sau monohormonale, fara consulatrea unui specialist, poate avea efecte neplacute asupra sanatatii.

Apeland la un cabinet de planificare familiala, te asiguri ca folosesti metoda contraceptiva ideala pentru tine. Un medic specialist in planificare familiala va tine cont de varsta ta, de starea de sanatate si de ceea ce iti doresti, pentru a-ti recomanda contraceptivul potrivit.

"Pentru a stabili care este metoda contraceptiva potrivita unei paciente, se utilizeaza un chestionar, o fisa care ii permite medicului sa aleaga cea mai buna varianta pentru pacienta respectiva.

Acest chestionar include intrebari referitoare la varsta, numarul de avorturi, metoda contraceptiva folosita anterior, frecventa contactelor sexuale.", ne-a declarat Dr. Cecilia Burlacu, medic specialist medicina generala, competenta planificare familiala, de la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Bucuresti.
Sus In jos
https://tabararock.forumgratuit.ro
Biencutza
♥Admin Bianca♥
Biencutza


Numarul mesajelor : 7581
Data de inscriere : 02/09/2009
Varsta : 28
Localizare : Camp Rock

Contraceptia Empty
MesajSubiect: Re: Contraceptia   Contraceptia EmptyMar Iun 29, 2010 7:44 pm

"De asemenea, conteaza daca femeia este fumatoare sau nefumatoare, daca alapteaza sau nu. In cazul pilulelor contraceptive, starea sanatatii pacientei are un rol important in determinarea variantei optime recomandate, de exemplu, prezenta diabetului sau a hipertensiunii arteriale influenteaza decizia medicului.

Dupa trei luni de la prima vizita la cabinetul de panificare familiala, pacienta este rugata sa prezinte rezultatele unor analize care sa indice nivelul colestrolului si al lipidelor din sange.",aflam de la Dr. Cecilia Burlacu.

Iata care sunt principalele metode de contraceptie si eficienta lor, in procente:



Prezervativul: eficienta 85 - 98%
Pilula combinata: eficienta 98 - 99%
Pilula monohormonala: eficienta 96 - 98%
Contraceptive injectabile: eficienta 99%
Steriletul: eficienta 97 - 99%
Spermicidele: eficienta 75 - 80%
Diafragma: eficienta 85%
Metodele naturale (metoda calendarului, coitul intrerupt): eficienta 65 - 80%

"Dupa liberalizarea avortului, Romania a inregistrat in 1990 aproape 1 milion de avorturi, asociate cu rate ridicate ale mortalitatii si morbiditatii materne corelate cu sarcina, nasterea si avortul. In mai putin de 20 de ani, Romania a reusit sa modifice aceasta situatie intr-un mod pozitiv, in prezent aproximativ 1 din 3 femei de varsta fertila utilizand mijloace moderne de contraceptie.

Dintr-o tara in care planificarea familiala a fost interzisa pana in 1989, Romania a devenit o tara in care 61% din cupluri folosesc metode moderne de contraceptie." a declarat Marlene Francois-Lays, Reprezentant Fondul ONU pentru Populatie (UNFPA).

Pentru a gasi cel mai apropiat cabinet de planificare familiala, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) iti prezinta pe site-ul www.dragostefaragriji.ro lista acestor cabinete din intreaga tara. De asemenea, poti apela la sfaturile medicului de familie sau ale medicului ginecolog.

Sus In jos
https://tabararock.forumgratuit.ro
Biencutza
♥Admin Bianca♥
Biencutza


Numarul mesajelor : 7581
Data de inscriere : 02/09/2009
Varsta : 28
Localizare : Camp Rock

Contraceptia Empty
MesajSubiect: Re: Contraceptia   Contraceptia EmptyMar Iun 29, 2010 7:44 pm

Cateva mituri despre contraceptie

Este una dintre cele mai importante probleme pe care le intampina orice femeie activa din punct de vedere sexual. Informatii in legatura cu acest lucru se gasesc din abundenta, dar ce este recomandabil pentru o femeie, se poate dovedi total contraindicat in cazul alteia, in functie de particularitatile organismului fiecareia.

Sa pornim de la premisa ca aceasta nu ar fi o problema atat de mare, dat fiind faptul ca, in principiu, pentru orice situatie se pot gasi solutii. Ce este mai grav este ca multe femei incearca sa se informeze singure din diferite surse, si asta nu din ignoranta. Multe persoane se lasa prinse in vartejul problemelor profesionale si amana frecvent vizita la medic, unde ar putea primi raspunsurile cele mai avizate.

Numai ca, atunci cand este vorba despre metode de contraceptie, acest lucru poate avea consecinte cel putin neplacute. Sa vedem care ar fi cele mai raspandite "mituri" referitoare la aceasta problema. Adevarul este ca unele dintre ele par cat se poate de plauzibile si tocmai din acest motiv sunt si crezute cu usurinta...



Mit: Alaptezi, deci nu poti ramane insarcinata

Riscurile sunt destul de scazute, intr-adevar, intrucat prolactina (un hormon care este secretat in timpul alaptarii) inhiba secretia de estrogeni, producand lipsa ovulatiei. Dar nu inseamna ca ar trebui sa te bazezi numai pe acest lucru, deoarece exista o sansa ca ovulatia sa aiba loc, chiar in aceste conditii. Ar trebui sa folosesti si un mijloc de protectie, pentru a evita o eventual sarcina nedorita.


Mit: Nu poti ramane insarcinata daca nu ai orgasm

Stiu ca suna ilar, dar sunt persoane care chiar cred acest lucru si, bineinteles, se insala si se pun in pericol. Intre satisfactia sexuala si sarcina nu exista nici o legatura cauzala. Anticonceptionalele ar trebui sa constituie principalul mijloc de protectie, exceptand situatia (destul de rara, de altfel) in care organismul tau nu le tolereaza.


Mit: Nu vei ramane insarcinata daca faci dus imediat dupa actul sexual

Adevarul este ca, daca procedezi asa, sporesti riscul de a ramane insarcinata, pentru ca fluidul spermatic este "impins" si mai mult in interior. Ai putea sa faci asta numai daca iti doresti foarte mult sa ramai insarcinata...


Mit: Nu iei contraceptive, intrucat folosesti "metoda calendarului"

Sa ne intelegem: daca motivul pentru care nu iei anticonceptionale consta intr-o intoleranta severa la acest gen de produse, nu este absolut nici o problema. Daca insa preferi sa nu le iei doar pentru ca ti se pare ca "metoda calendarului" te pune la adapost, se numeste ca iti asumi niste riscuri considerabile. Procentual vorbind, posibilitatea de a ramane insarcinata astfel se situeaza in jurul a 60 % - cu siguranta, un risc mult prea mare pentru a fi asumat.


Mit: Nu ramai insarcinata daca practici anumite pozitii in timpul actului sexual

Fara suparare, este doar folclor si, cu toate ca pentru unii ar putea parea logic, este pur si simplu absurd. La fel ca si in cazul satisfactiei sexuale, nu exista nici o legatura intre pozitie si posibilitatea de a ramane insarcinata. Odata ajuns in vagin, fluidul spermatic nu mai poate fi impiedicat sa migreze prin canalul cervical, existand astfel posibilitatea sa fecundezte ovulul.


Mit: Esti in siguranta daca partenerul nu ejaculeaza in interior

Este unul dintre cele mai raspandite mituri, cu toate ca multe persoane s-au convins ca nu este adevarat si ca pot surveni accidente. In primul rand, sunt putini barbatii capabili de un asemenea autocontrol. In al doilea rand, fluidul spermatic poate fi partial eliminat inainte de a se ajunge la climax. In concluzie, n-ar fi deloc recomandabil sa te bazezi numai pe acest lucru.


Mit: Nu ramai insarcinata daca este primul tau contact sexual

Iarasi vorbim despre doua lucruri care nu au nici o legatura unul cu altul. Practic, din momentul in care ai avut prima menstruatie, biologic vorbind esti perfect capabila sa ramai gravida. Tine cont de asta si protejeaza-te in consecinta. De fapt, ar fi bine ca in prealabil sa mergi la un cabinet de planning familial sau la un control ginecologic.
Sus In jos
https://tabararock.forumgratuit.ro
Biencutza
♥Admin Bianca♥
Biencutza


Numarul mesajelor : 7581
Data de inscriere : 02/09/2009
Varsta : 28
Localizare : Camp Rock

Contraceptia Empty
MesajSubiect: Re: Contraceptia   Contraceptia EmptyMar Iun 29, 2010 7:44 pm

Exista multe cercetari promitatoare in materie de contraceptie. Totusi, contraceptia in sine, desi imbunatatita nu este suficienta, ci este necesara asigurarea unui acces la informatie pentru oferirea unor sanse de alegere a metodelor optime de contraceptie.

Tehnologiile actuale de contraceptie sunt determinate de mai multi factori, in special de controlul natalitatii. Pe durata celei mai mari parti a secolului trecut, unele agentii guvernamentale si organizatii private si-au propus dezvoltarea metodelor anticonceptionale pornind de la considerente de reducere a cresterii populatiei. Ingrijorari deosebite starnea difuzarea in afara oricaror conditii de securitate a contraceptivelor, disponibilitatea unui numar mic de metode anticonceptionale intr-un sir intreg de tari, lipsa informatiilor adecvate referitoare la diferite contraceptive. S-a criticat mult accentul exagerat pus pe aspectele de planificare familiala, in detrimentul altor aspecte de securitate a sanatatii.

In prezent se acorda o atentie sporita metodelor care nu doar previn sarcina, dar constituie o piedica in calea bolilor transmisibile sexual, a sterilitatii si cancerului reproductiv. Iata cateva exemple:

Scutul lui Lea, o metoda universala aflata in faza finala a testarilor clinice. Are forma unui bol executat din silicon si are o supapa care permite scurgerea lichidului uterin in exterior, dar blocheaza accesul spermei in uter. Siliconul este mai rezistent la temperaturi inalte, compusi chimici si deteriorari in comparatie cu latexul (folosit la confectionarea diafragmelor, a capacelor uterine si a majoritatii prezervativelor pentru barbati).
Noi microbicide vaginale care nu vor irita vaginul si vor preveni atat sarcina, cat si transmiterea bolilor sexuale, inclusiv HIV/SIDA. De un viitor mai indepartat tine producerea microbicidelor noncontraceptive care vor permite conceperea, impiedicand in acelasi timp transmiterea bolilor sexuale.
Anticorpi umani monoclonici care vor preveni atat sarcina, cat si bolile cu transmitere sexuala. Acest tip de preparate se bazeaza pe "imunizarea pasiva" (livrarea de anticorpi direct in secretiile vaginale). A nu se confunda cu "vaccinarea" impotriva fertilitatii, dupa care sistemul imunitar feminin produce anticorpi.

Atunci cand cautam sfaturi de incredere privitoare la contraceptie pentru a face o alegere reusita, ne lovim de situatii cand informatia primita este contradictorie, iar asigurarile false. Unor femei li se refuza accesul la contraceptive; altele fac alegerea fara a dispune de informatie suficienta.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), diferite agentii publica recomandari inconsistente si, de la o tara la alta, informatiile despre securitatea si eficienta anumitor metode difera. Ca urmare, femeile aflate in cautarea metodelor de contraceptie in diverse tari pot fi supuse unor teste inutile, lipsite de relevanta, sau li se ofera informatii false despre pericolul prezentat de preaparat, acesta fiind de fapt lipsit de efecte nocive.

Alti factori care pot submina alegerea sunt standardele scazute de ingrijire medicala, iar in unele tari - consimtamantul sotului de a administra preparate anticonceptionale. Astfel ca multe persoane se pomenesc ca fac uz de metode neadecvate sau periculoase. In alte cazuri, din dorinta de a evita sa se deranjeze, nu practica nici o metoda. O metoda folosita impropriu nu va avea efect, oricat de sofisticata ar fi ea.

Sus In jos
https://tabararock.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Contraceptia Empty
MesajSubiect: Re: Contraceptia   Contraceptia Empty

Sus In jos
 
Contraceptia
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Tabara Rock :: Distractie :: Cafeneaua Membrilor :: Love & Sex-
Mergi direct la: